Vuile handen na het klussen? Met deze huis-tuin-en-keukenmiddeltjes zijn ze zó weer schoon!

Je kent het vast wel: tevreden aanschouw je dat ene zelf geverfde muurtje of kastje, met een laatste restje energie heb je de rommel opgeruimd, en dan blijkt er nog een halve verfpot aan je handen te zitten. Jammer. En vooral heel irritant, want je krijgt het er niet zomaar af. Tenzij je met terpentine en een schuurspons aan de slag gaat, maar daar wordt je huid niet zo blij van. Geen paniek, Klusup verzamelde voor jou de beste handen-schoonmaak-tips voor na diverse klusjes.

Koffie: Echt waar, koffie schijnt een wondermiddel te zijn. Buiten dat het je de broodnodige boost geeft om ’s ochtends op gang te komen, maakt het ook nog eens goed schoon. Hoe? Maak je handen nat en neem ongeveer een eetlepel gemalen koffie. Een beetje koffiedik uit de koffiefilter volstaat ook. Goed inmasseren, afspoelen et voilà. Dit is met name geschikt voor het reinigen van met olie of vet besmeurde handen. Door het absorberende en schurende effect zie je de olie / het vet zo van je handen af glijden. Ben je van de pads- of cupjeskoffie, dan kun je deze uiteraard open knippen en de koffie er uit halen. Bijkomend voordeel: je handen worden er fluweelzacht van.

Waspoeder: Ook zo’n heerlijk huismiddeltje waar je weer poezelig zachte, brandschone handen van krijgt. Net als bij koffie maak je van een schepje waspoeder en een beetje water een effectief scrubmiddel. Vooral handig wanneer je handen onder de oliesmeer zitten of als je bijvoorbeeld aan een fiets hebt gesleuteld.

Suiker: In combinatie met citroensap is ook suiker een natuurlijke handenschrobber. Het resultaat: schoon, fris riekend en zalig zacht.

Boter/olijfolie: Ingrediënten die je altijd wel in huis hebt. Boter en olijfolie zijn ideaal om op niet-chemische wijze verfvlekken van je handen af te boenen. Hoe? Simpel: goed insmeren met een flinke druppel of klodder, even in laten trekken, afspoelen met water en vervolgens nog even na wassen met zeep (anders glibbert alles uit je handen). Tadá, brandschoon!

Tandpasta: Hoe verzin je het? Toch is de bedenker hiervan geniaal. Je handen wassen met tandpasta verdrijft namelijk elk vies geurtje, bijvoorbeeld na het snijden van uien. Bewaar een extra tube op het aanrecht en je hoeft nooit meer met stinkende handen aan tafel.

Geen zin om je handen überhaupt ergens aan vuil te maken? Je kunt je tuin-/verf-/fietsreparatieklussen natuurlijk ook uitbesteden. Via Klusup.nl vind je altijd een betrouwbare buur die jou graag een (vuil) handje helpt.