Klusjesman Ronald: Een man met een missie

“Een man met een missie”, al gauw werd bij ons duidelijk dat Ronald een doel had in zijn tijd bij Klusup. Als klusjesman heeft hij meer dan honderd klussen uitgevoerd en veel goede beoordelingen ontvangen. We vonden het dan ook jammer toen hij zijn vertrek aankondigde. Omdat we erg benieuwd zijn naar zijn verhaal gaan we met hem in gesprek.

Ronald,  we hebben gehoord dat je in december gaat vertrekken uit Nederland, hoe komt dat zo?

Klopt, mijn vrouw en kind wonen in Davao in de Filipijnen en ik ben een tijd teruggegaan om extra inkomsten te creëren zodat we daar een mooi leven kunnen opbouwen. Hierbij heeft Klusup mij net even dat beetje extra weten te geven naast mijn overige inkomsten. In december ga ik die kant weer op. 

davao
Davao, Filipijnen

Kun je iets meer vertellen over je afgelopen jaar?

Ik ben anderhalf jaar geleden naar Nederland gekomen om “aan de bak” te gaan. Het is hier eenvoudiger om voldoende te verdienen om daar weer te investeren in het huis bijvoorbeeld. Ik ben begonnen met een baan bij de groenvoorziening bij een gemeente en heb daarna nog van alles aangepakt. Dit waren vaak dingen die te maken hadden met klussen of andere dingen die je met je handen doet.

Na enkele maanden werken voor de groenvoorziening en als conciërge kwam ik een advertentie voor Klusup tegen via Facebook. Ik heb mij toen meteen aangemeld en heb vervolgens de eerste klussen ontvangen. Dit beviel erg goed! De klussen waren leuk en de meeste klanten ook! Ik heb na enige tijd zoveel klussen ontvangen dat ik heb besloten mijn andere werkzaamheden te stoppen. Toen ik eenmaal fulltime beschikbaar was voor Klusup heb ik regelmatig van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat gewerkt.

Je plannen klinken exotisch, wat is nu de status?

Als ik terug ben wil ik flink aan de slag met ons huis in Davao, inmiddels heb ik een stevige fundering laten plaatsen, ik kan dan zelf een tweede verdieping gaan bouwen. Ook wil ik graag een kruidenierswinkel beginnen aan huis, hieraan ga ik binnenkort beginnen. Ik heb dan een goede basis om daar te blijven wonen met mijn vrouw en mijn zoontje. 

Ronald met zijn zoontje

Dat klinkt als een plan! Voordat je vertrekt kun je misschien nog wat wijsheid doorgeven, heb je nog tips?

Niet veel, soms merk ik wel eens dat er wat onduidelijkheid is in afspraken die met Klusup zijn gemaakt en wat er daadwerkelijk kan. Ik denk dat het steeds realistischer wordt gebracht en dat de klant nu een betere verwachting heeft van wat een klusser kan, hoe het zit met extra kosten en wanneer de tijd start. Als dit goed in de gaten wordt gehouden moet het helemaal goedkomen!

Voor nieuwe klussers heb ik nog de tip dat je dingen het beste simpel kunt houden. Kun je iets niet aan? Probeer het dan ook niet. Bel Klusup en leg uit waar je mee zit. Vaak komt bij goed overleg alles wel voor elkaar.

We wensen Ronald veel succes en al het goeds op de Filipijnen!

Wil je ook aan de slag als klusjesman of tuinman? Meld je dan hier aan!