5 Slimme tips voor buiten schilderwerk

De zon schijnt en de zomervakantie is begonnen. Een vakantie betekent voor de meeste mensen genieten en even bijkomen van de hectische werkweken. Toch is de zomer ook de ideale tijd om te schilderen. Wij zien dan nu ook veel schilderklussen voorbij komen en hebben daarom 5 schildertips voor je!

 

  1. Het weer: Klinkt misschien als een open deur intrappen, maar bekijk toch even buienradar als je besluit buiten te schilderen. Schilder niet op de dagen als er regen wordt verwacht. De ideale temperatuur om je buitenwerk te schilderen is tussen de 10 en 25 graden.
  2. Schilder in de schaduw: Schilderen in de zon zorgt ervoor dat de verf opwarmt en het oplosmiddel in de verf te snel verdampt. Hierdoor krijg je een minder mooi resultaat. Schilder dus achter de zon aan, oftewel schilder in de schaduw.
  3. Verf: Gebruik verf van hoge kwaliteit, denk hierbij aan verf van Flexa, Sikkens of Sigma Coatings. Deze merken zijn iets duurder, maar ze zorgen ervoor dat je er langer van kunt genieten en het resultaat is echt mooier.
  4. Kwasten en rollers: Niet alleen de verf bepaalt het resultaat, maar ook de kwaliteit van de rollers en kwasten. Goede rollers en kwasten laten minder stof of haren achter in het schilderwerk en absorberen de verf goed. Kwasten en rollers van Goudhaantje, Copenhagen Gold en Meesterhand zijn prima geschikt.
  5. Goede voorbereiding is het halve werk: Als de bestaande verflaag is verweerd, dien je een goede voorbereiding te treffen. Denk hierbij aan het schuren, voorbehandelen, repareren en reinigen van de ondergrond. Daarna gebruik je goede grondverf om de verf beter te laten dekken. Nadat de grondverf droog is,kun je beginnen met aflakken.

Zoals je kunt lezen kost het verven behoorlijk wat tijd, maar als je schilderwerk er weer strak uit ziet is het toch de moeite waard en kan het er weer 5 jaar tegenaan.

Heb je zelf geen tijd of zin om te verven? Laat dan een klusupper je schilderwerk doen! Je boekt gemakkelijk en voordelig een ervaren klusupper op www.klusup.nl