Februari tuinmaand: snoeien, wieden en eigen groenten kweken

Gek hoor, het is bijna februari en de winter is nog steeds niet echt begonnen. Als je goed om je heen kijkt zie je zelfs al de eerste tekenen van het voorjaar. Zeker als de vorst wegblijft zijn er al aardig wat planten die staan te trappelen om hun eerste bloemen te laten zien. Kun je zelf ook niet wachten om de groene vingers uit de mouwen te steken? Goed nieuws: je mag deze maand al aan de slag!

• Februari is het perfecte moment om onkruid te wieden. Dit laat zich er deze maand namelijk gemakkelijk uittrekken.
• Zitten je dakgoten nog vol met herfstbladeren? Maak ze nu schoon om verstoppingen te voorkomen.
• Als het vorstvrij blijft mag je voorzichtig de maaier over het gras halen.
• Overwinterde kuipplanten kun je alvast snoeien en verpotten (let op: laat de rozen tot maart nog even met rust). Ook is het aan te raden om de fruitbomen te snoeien als je deze in de tuin hebt staan. Heb je deze niet en wil je dit najaar je eigen appeltjes plukken? Plant dan nu alvast de boom.
• En, misschien wel het allerleukst: het is de hoogste tijd om onder andere je eigen spinazie, radijsjes en wortelen te zaaien in de kas.

Kortom, februari is een mooie maand om alvast in voorjaarsstemming te komen. Wees wel voorzichtig met hard juichen, want, zoals de weerspreuk luidt: “Groeit in februari het gras, met Pasen een dikke jas…”

Mocht je overigens zelf niet over dergelijke tuinskills beschikken en/of hier de tijd niet voor hebben, maar verlang je wel naar een opgeknapte tuin? Dan kun je natuurlijk via Klusup een handige buurman of –vrouw vinden die je een handje kan helpen. Ben je zelf gezegend met groene vingers en help je graag een ander aan een mooie tuin? Geef je dan op als klusupper, help je buurtgenoten en verdien nog wat bij ook!